Over Cattery Absalom

Absalom

In de film 'Ron's gone Wrong' krijgt de jongen Barney een robot die niet helemaal goed meer werkt. Alles wat hij kan zeggen begint met een 'A', zo noemt hij Barney dan ook steevast 'Absalom!?' Binnen het gezin leidde dit tot grote hilariteit. Toen het idee van een cattery concreter werd en er gesproken werd over een naam bleek Absalom een favoriete keuze voor de meesten.

Wie was Absalom eigenlijk? Hij was de zoon van de Bijbelse koning David. Zijn naam betekent 'Vader van Vrede'. Hij stond vooral bekend om zijn knappe voorkomen en lange haren. Maar ook was hij ambitieus, hij was van mening dat hij een betere koning zou zijn dan zijn vader. Op enig moment pleegt hij een staatsgreep en wil hij zijn vader van de troon stoten, maar in de oorlog die volgt sneuvelt hij.

Sommige eigenschappen van Absalom passen heel goed bij de Turkse Angora. Ze doen de naam zelf in ieder geval, meer eer aan dan zijn oorsponkelijke drager. Het zijn namelijk zeer vredelievende katten. De katten staan bekend om hun knappe voorkomen, met rechtstaande oren en een mooie strakke kaaklijn, ranke lichamen en mooie pluimstaart. Maar ze zijn ook een tikkeltje eigenwijs.

Maar zeg nu zelf, wie is er eigenlijk de baas in huis, jij of je kat?