Doel

Misschien denk je waarom zou je kattenfokken? Zijn er niet genoeg katten? Er zijn inderdaad heel veel katten op de wereld, maar een goede fokker zet altijd het belang van de kat voorop. En probeert een zo gezond mogelijke kat op de wereld te zetten. Dit kost veel tijd, energie en geld. Hierdoor is de aanschaf van een kitten ook veel hoger dan uit een asiel bijvoorbeeld. Het voordeel is wel dat het voorkomt dat er impulsaankopen worden gedaan. Een Turk zal je toch snel 10-15 jaar vergezellen in je leven. Zo'n maatje is geweldig, maar je moet er wel goed over na denken. 

Nu is de Turkse Angora een vrij onbekend ras, er zijn slechts een hand vol fokkers in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland actief. En dat is jammer, want dit fantastische ras verdient meer aandacht. We streven er dan ook naar om op kleine schaal meer mensen bekend te maken met dit oude ras. 

Om gezonde Angora's te fokken. staat gezondheid en hygiëne hier op de eerste plaats! Wij laten onze volwassen poezen en katers testen op FIV (kattenaids) en FeLV (kattenleukemie) en witte kittens krijgen een gehoortest om zeker te zijn dat ze niet doof zijn. 

Voor liefhebbers (niet voor de fok), verlaten de kittens de cattery gecastreerd of gesteriliseerd, dit is sinds 2014 wettelijk in Vlaanderen verplicht. 

De kittens verhuizen ten vroegste op de leeftijd van 12 à 13 weken, dan zijn ze 2 x geënt, volledig ontwormt, gechipt en geregistreerd. Ze vertrekken dan voorzien van een mooie stamboom en een Europees paspoort. Onze kittens worden altijd gesteriliseerd of gecastreerd voor ze naar hun nieuwe huis gaan. 

Indien er toch een kitten voor de fok wordt verkocht, is dit enkel aan Cattery's die - net als ik hun poezen en katers testen en een erkeningsnummer hebben (in België). Er geldt een andere prijs voor kittens die voor de fok verkocht worden. 

Wij vragen voor een liefhebberskitten € 1000,00 

Prijzen voor kittens voor de fok zijn op aanvraag.